Solceller till båt & husbil

Att installera solceller på din båt eller husbil kan göra din semester eller utflykt enklare. Det är en smidig och hållbar lösning som kan göra att du kan parkera husbilen utan att behöva anpassa till en laddstation. Du slipper även snåla in på användningen av din elektricitet. På denna sida får du läsa mer om just solceller till båt och husbil.

Solceller till båt

Att behöva anpassa din båttur eller båtsemester till batteriförbrukningen är ett vanligt problem. Med hjälp av solceller till båt kan du slippa detta problem och du behöver inte längre tänka på att snåla på elförbrukningen under din resa. Det går åt mycket energi på en båt, allt från belysning och mobilladdning till elektricitet till kylskåp och autopilot.

Fördelar:

Att installera solceller på din båt har många fördelar. Det underlättar hela din resa både ur en ekonomisk och funktionell synvinkel. Här har vi tagit fram en lista med de främsta fördelarna av montering av solceller till båt.

Detta behöver du:

När det gäller solpaneler till båtar så finns olika modeller. Det finns de vanliga solpanelerna som används till villatak, men även böjbara solpaneler som passar perfekt till just solceller till båt. Här nedan har vi gjort en lista på den utrustning du behöver:

Solceller båt – montering & installation

När du ska installera dina solceller på din båt görs det med hjälp av en laddningsregulator. Den har som syfte att skydda batteriet och se till då att de laddas på rätt sätt. Du behöver även dra en del kablar mellan solcellerna och regulatorn, enklast är därför att du tar hjälp av ett företag för att detta ska bli korrekt. Nedan finns en film som visar hur en installation av solceller går till på en båt.

Solceller till husbil

Med hjälp av solceller till husbil så blir du inte beroende av att stanna till där det finns elektricitet. Du kan alltså stanna och övernatta var du vill! Det är dessutom ett billigare alternativ och ett enkelt sätt att lagra egen el på. När du ska köpa solceller till husbil kan du välja att köpa ett färdigt solcellspaket eller separata delar.

Fördelar:

Solceller till husbil är främst smidigt för att det är ett enkelt sätt att lagra el på medan du kör ute på vägarna. Du behöver inte anstränga dig för att husbilen laddas och du kan övernatta var du vill, utan att tänka på var en laddstation finns. Det finns flera fördelar och här nedan listat några av dem:

Detta behöver du:

Att montera solceller på en husbil kräver viss utrustning. Den är inte alls lika omfattande som när du monterar solceller på större byggnader, men det är ungefär samma utrustning som krävs. Här nedan får du tips på utrustning som krävs.

Montera solceller på husbil

Är du osäker om det är möjligt att installera solceller på din husbil? Vänd dig då till en husbilsleverantör som exempelvis Fri-Bo som är experter på husbilar och gärna hjälper sina kunder genom att svara på vanliga frågor och dela med sig av goda råd. 

När du ska montera solceller på din husbil bör du tänka på att det finns olika typer av solpaneler. Det är viktigt att du anpassar solpanelerna utefter hur många watt du vill ha, beroende på den elförbrukning du är ute efter.

Det finns även olika typer av solceller till husbil som hart olika verkningsgrad. Innan du väljer att köpa din utrustning är det alltså viktigt att du ser över husbilens förutsättningar och de krav du har på elförbrukningen.

Solceller

Om solceller

För att kunna producera och använda solenergi krävs det att du har solceller som fångar upp solens strålar.

För- & nackdelar

Tänk att solen lyser så starkt att vi kan utvinna energi från den – nog med energi för att ge liv åt allt som växer på vår jord.

Installera solceller

Installera solceller hemma

Att installera solceller hemma behöver inte vara jobbigt eller tidskrävande.

Husbil & båt

Att installera solceller på din båt eller husbil kan göra din semester eller utflykt enklare.

För företag

Att investera i solceller är väldigt gynnsamt för ert företag. Genom att utnyttja de stora ytorna kan ni producera er egen el

Lagra & sälja

Batterilagring

Det finns mängder av fantastiska fördelar med användningen av solceller.

Sälja solel

Att sälja solel är ett bra alternativ för dig som producerar mer el än du behöver.