Solceller företag – Här är fördelarna

Att investera i solceller är väldigt gynnsamt för ert företag. Genom att utnyttja de stora ytorna kan ni producera er egen el, och på så sätt dra ner på kostnaderna. På denna kan du läsa mer om varför solceller för företag är en bra investering, främst inom industri och lantbruk.

Solceller - lantbruk & företag

De stora ytorna på företagslokaler är perfekta för att montera solceller. Lantbruk har dessutom stora ytor i form av åkrar som kan utnyttjas för att producera solenergi. De stora ytorna gör att ni som företag kan producera stora mängder el och på så sätt minska era elräkningar och driftkostnader.
Att producera egen el gynnar även er som företag, då ni visar att ni är miljövänliga genom era solceller. Företag kan på ett enkelt sätt köpa och installera solceller. I en artikel på ecokraft.se kan du läsa mer om hur solceller för lantbruk och företag fungerar.

Att tänka på:

Det finns flera aspekter att tänka på när det gäller både inköp, montering och installation av solceller. Företag, lantbruk och industrilokaler ska följa samma regler som gäller för privatpersoner. Att installera en solcellsanläggning på ert företag är ett stort arbete och det finns vissa saker ni bör tänka på. Här nedan finns lite tips:
  • Se över hur stor ytan är där ni ska placera solcellerna
  • Hur mycket el vill ni kunna lagra? 
  • Viktigt att alla växelriktare är CE-märkta
  • Vid installation krävs hjälp av en elektriker
  • Ansök om grönt bidrag för företag

Fördelar:

Det finns mängder av fördelar med att installera solceller på ert lantbruk eller industrilokal. I dagens samhälle blir det viktigare att både privatpersoner och företag tar ett miljöansvar. Därför är solceller en bra investering för er som vill jobba mer hållbart. Här nedan kan du läsa lite mer om fördelarna med solceller för just företag.
  • Bra ytor och förutsättningar för solceller
  • Ni får ett starkare och grönare varumärke
  • Era elkostnader minskar 
  • Miljömedvetet val
  • Bidrar till minskade driftkostnader

Solpaneler – bidrag för företag

Fördelen för både företag och privatpersoner som investerar i solceller är att det går att söka solcellsbidrag. Företag kan då få göra avdrag på skatten, likt rot och rutbidrag. Under 2021 ändrades detta namn och det tidigare solcellsbidraget heter nu i stället grönt avdrag. Genom att ni som företag använder grön teknik finns möjlighet till ett skatteavdrag på 15%. Du kan läsa mer om grön teknik och avdragen på skatteverket.se.

Lär dig mer om solceller

Verkar detta som något intressant som ditt företag bör investera i? Lär dig mer om solceller och få svar på de vanligaste frågorna om hur de fungerar, kostnad, installation m.m. På vår sida om solceller kan du läsa om just detta.

Solceller

Om solceller

För att kunna producera och använda solenergi krävs det att du har solceller som fångar upp solens strålar.

För- & nackdelar

Tänk att solen lyser så starkt att vi kan utvinna energi från den – nog med energi för att ge liv åt allt som växer på vår jord.

Installera solceller

Installera solceller hemma

Att installera solceller hemma behöver inte vara jobbigt eller tidskrävande.

Husbil & båt

Att installera solceller på din båt eller husbil kan göra din semester eller utflykt enklare.

För företag

Att investera i solceller är väldigt gynnsamt för ert företag. Genom att utnyttja de stora ytorna kan ni producera er egen el

Lagra & sälja

Batterilagring

Det finns mängder av fantastiska fördelar med användningen av solceller.

Sälja solel

Att sälja solel är ett bra alternativ för dig som producerar mer el än du behöver.