Solceller – Batterilagring

Det finns mängder av fantastiska fördelar med användning av solceller. Det handlar inte endast om miljömässiga fördelar, utan även fördelar för din ekonomiska situation och möjlighet till självförsörjning. Vi talar om batterilagring och fördelen att lagra solel med hjälp av solcellernas batterilagringsfunktion.

Lagra el från solceller

Genom att ha solceller på taket kan man producera sin egen förnybara el från solen. Tack vare att utvecklingen har tagit oss framåt finns det idag möjlighet att spara den el som du inte gör av med under dagen - detta med hjälp av den funktion som kallas batterilagring. Istället för att elen skickas tillbaka ut i elnätet så lagras solenergin i solcellsbatteriet så att du kan använda den även på kvällen eller då det är riktigt ruskigt väder och solens strålar inte tillåts att nå din solcellspanel.

Med hjälp av ECOKRAFT har du möjlighet till batterilagring där du kan lagra el från solceller för att sköta om ditt hem, laga mat, tvätta och kolla på TV när du så önskar, med hjälp av din egenframställda solel. På detta sätt kommer du kunna utnyttja all den el som dina solceller samlar på sig under dagen och bli självförsörjande med användning av ännu mer förnybar energi.

Fördelar med solcellsbatteri för batterilagring

Listan kan bli lång när det kommer till fördelar med batterilagring genom solcellsbatteri. Här punktar vi några av de främsta fördelarna med att ta steget till att bli självförsörjande av förnybar el.

  • Spara pengar
  • Öka din självförsörjandegrad
  • Använd lagrad solel när som helst
  • Undvik att drabbas av volatila elpriser
  • Värna om miljön genom användning av förnybar el
  • Möjlighet att söka investeringsstöd för energilagring i hemmet

boverket.se kan du läsa mer om investeringsstödet och möjligheten att söka detta för energilagring i hemmet.

Nackdelar med solcellsbatteri

Trots att solcellsbatteri och batterilagring kommer med många fördelar så kommer det även med några nackdelar.

  • Solcellsbatterier är dyra med en kostnad på 20 000 kronor och uppåt.
  • Solcellsbatterier lever inte i all evighet. Livslängden varierar beroende på batteri men ligger på mellan 5–25 år.
  • Kostnaden stiger för bättre lagringskapacitet.

Installera solcellsbatteri

Bli ännu mer självförsörjande genom att lagra energi från solceller med ett eget solcellsbatteri. Letar du efter att köpa ett solcellsbatteri eller behöver du hjälp med installation?

Vänd dig då till någon av experterna på marknaden inom solceller och solpaneler. På så sätt kan du få hjälp med allt från rådgivning till konstruktion och installation av både solceller och solcellsbatteri för batterilagring.