Batterilagring – lagra el från solceller

Det finns mängder av fantastiska fördelar med användningen av solceller. Det handlar inte endast om miljömässiga fördelar, utan även ekonomiska och möjlighet till självförsörjning. Vi talar om batterilagring och fördelen att lagra el från solceller. Här kan du läsa mer om hur det går till.

Vad är batterilagring?

Batterilagring är något du kan använda för att lagra el från dina solceller. Om dina solpaneler producerar mer energi än vad du gör av med kan du genom batterilagring spara överskottet. På så sätt kan du spara energin och använda den när solen inte står på under vintern. Batterilagring kan även användas för att sälja solel vidare till andra privatpersoner eller företag.

Lagra el från solceller

Tack vare att utvecklingen tagit oss framåt finns det idag möjlighet att spara den el som du inte gör av med under dagen genom batterilagring. Med hjälp av ECOKRAFT har du möjlighet till batterilagring där du kan lagra el från solceller för att sköta om ditt hem, laga mat, tvätta och kolla på TV när du så önskar. 
På detta sätt kommer du kunna utnyttja all den el som dina solceller samlar på sig under dagen och bli självförsörjande. Batterilagring är även bra ur en ekonomisk aspekt då du slipper vara beroende av andra elbolag och deras priser.
Här nedan kan du se en film som visar hur batterilagring går till.

Fördelar med batterilagring

Det finns flera fördelar med batterilagring. Här punktar vi några av de främsta fördelarna med att ta steget till att bli självförsörjande av förnybar el.
  • Ej beroende av elpriser
  • Du blir mer självförsörjande
  • Du kan söka investeringsstöd
  • Använd din el när som helst
  • Miljövänligt alternativ

Nackdelar med batterilagring

Trots att solcellsbatteri och batterilagring kommer med många fördelar så finns det även några nackdelar. Här nedan listar vi de 3 största nackdelarna.
  • Begränsad livslängd på solcellsbatterier
  • Kostnaden stiger för bättre lagringskapacitet
  • Solcellsbatterier är dyra att köpa

Vad kostar ett solcellsbatteri?

Priserna varierar beroende på kapacitet, livslängd och storlek på batteriet. Det finns större solcellsbatteri som kostar runt 100 000kr. De har då en större kapacitet och livslängd än de mindre batterierna som kostar runt 20 000kr. 
Något att tänka på är att ett solcellsbatteri har lägre livslängd än själva solcellerna. Du kommer alltså vara tvungen att byta ut det, men det är inte förrän ca 10 år efter installationen.

Installera solcellsbatteri

Är du intresserad av att lagra el från solceller med ett eget solcellsbatteri? Det enklaste är att ta kontakt med ett företag så hjälper de dig med allt från planering, montering och installation. Batterilagring ser nämligen olika ut beroende på storleken på ditt hushåll och förutsättningarna till lagring av solel.
När du ska installera ett solcellsbatteri finns det vissa saker du bör tänka på, som att kontakta ditt elnätbolag och att installationen måste göras av en elektriker.

Solceller

Om solceller

För att kunna producera och använda solenergi krävs det att du har solceller som fångar upp solens strålar.

För- & nackdelar

Tänk att solen lyser så starkt att vi kan utvinna energi från den – nog med energi för att ge liv åt allt som växer på vår jord.

Installera solceller

Installera solceller hemma

Att installera solceller hemma behöver inte vara jobbigt eller tidskrävande.

Husbil & båt

Att installera solceller på din båt eller husbil kan göra din semester eller utflykt enklare.

För företag

Att investera i solceller är väldigt gynnsamt för ert företag. Genom att utnyttja de stora ytorna kan ni producera er egen el

Lagra & sälja

Batterilagring

Det finns mängder av fantastiska fördelar med användningen av solceller.

Sälja solel

Att sälja solel är ett bra alternativ för dig som producerar mer el än du behöver.