Installera solceller hemma

Att installera solceller hemma behöver inte vara jobbigt eller tidskrävande. Förutom att du får ett mer miljövänligt hem, så kan du dessutom spara pengar varje månad. Här hjälper vi dig med tips och fördelar med att installera solceller hemma i en villa.

Solceller till villa

Att bo i villa betyder ofta hög elförbrukning och höga elkostnader. Men detta kan du ändra på genom att installera solceller. Beroende på hur stor villa du har så krävs olika stora solcellsanläggningar. Solceller för villa är mycket populärt och du kan med gott samvete producera el och känna dig mer självförsörjande.

Hos ecokraft.se kan du läsa mer om solceller för villa och hur du kan producera din egen el. Det finns en del saker att tänka på inför installationen, vi tänkte därför hjälpa dig i denna djungel.

Solceller villa – Fördelar

Det finns många fördelar med solceller hemma, både för din plånbok, miljön och självförsörjning. Här nedan listas de 4 största fördelarna med solceller till villa. Vill du läsa mer om fördelar med solceller kan du besöka vår sida om solcellers för och nackdelar.

Hos ecokraft.se kan du läsa mer om solceller för villa och hur du kan producera din egen el. Det finns en del saker att tänka på inför installationen, vi tänkte därför hjälpa dig i denna djungel.

Att tänka på:

Det finns några saker att tänka på när du ska installera solceller på din villa. Mycket av momenten kan du göra själv, t.ex. att förbereda inför montering och beställning. Du kan självklart ta hjälp av företag genom hela processen om du vill det också. Här nedan kommer några saker du bör tänka på om du går i tankarna på att installera solceller hemma.
  • Var ska solcellerna placeras? Se över lutning och skuggning
  • Hur mycket el vill du kunna producera? 
  • Kolla med din kommun om bygglov krävs 
  • Installationen kräver hjälp av elektriker.

Solcellspaket villa

Vad kostar solceller till villa egentligen? Allt beror på hur stor solcellsanläggning du vill ha och hur mycket el du vill kunna producera. Många företag erbjuder även solcellspaket. Villa och andra stora byggnader kan kräva mycket utrustning, och därför kan ett solcellspaket vara värt att investera i. Följande punkter är utrustning som behövs när du ska installera solceller hemma. Det är även sådant som oftast ingår i ett solcellspaket.

Vad kostar solceller till villa?

Som tidigare skrevs beror mycket på kapacitet och hur stor solcellsanläggning som ska monteras på ditt villatak. Beroende på företag så ingår även installation i vissa pris. Det är alltså viktigt att du noggrant läser igenom vad som ingår i de solcellspaket du köper.
Väljer du att köpa utrustningen separat så bör du ha i åtanke att en installationskostnad kommer att tilläggas. Ett genomsnittligt pris för ett solcellspaket för en villa ligger på ca 100 000kr för en mindre villa och 200 000kr för en större. För att få en exakt summa kan du fylla i en solcellskalkyl. Då får du ett mer korrekt svar utifrån din villas förutsättningar.

Solceller

Om solceller

För att kunna producera och använda solenergi krävs det att du har solceller som fångar upp solens strålar.

För- & nackdelar

Tänk att solen lyser så starkt att vi kan utvinna energi från den – nog med energi för att ge liv åt allt som växer på vår jord.

Installera solceller

Installera solceller hemma

Att installera solceller hemma behöver inte vara jobbigt eller tidskrävande.

Husbil & båt

Att installera solceller på din båt eller husbil kan göra din semester eller utflykt enklare.

För företag

Att investera i solceller är väldigt gynnsamt för ert företag. Genom att utnyttja de stora ytorna kan ni producera er egen el

Lagra & sälja

Batterilagring

Det finns mängder av fantastiska fördelar med användningen av solceller.

Sälja solel

Att sälja solel är ett bra alternativ för dig som producerar mer el än du behöver.